Hemgjord Pizza

 
4 pizzor

Till degen:
0,5 pkt torrjäst
7 dl vetemjöl 
1 dl vetemjöl till utbakning
2 msk olivolja
0,5 tsk salt
2,5 dl ljummet vatten
 
Tomatsås:
3 st vitlöksklyftor
1 gul lök

3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 paket passerade tomater
Orgeano, salt, peppar och ev. socker

Topping:
Färska champinjoner
Körsbärstomater
Mozarella
Ruccola
 
 
  1. Blanda vetemjöl med torkad jäst och salt samt olivolja. Tillsätt ljummet vatten och blanda ihop till en deg. Knåda degen några minuter så att den släpper från bunkens kanter.
  2. Strö över lite mjöl på degen, täck över bunken med en bakhandduk och låt jäsa i 45-50 minuter.
  3. Under tiden degen jäser kan du börja med tomatsåsen. Fräs vitlöken och löken tillsammans med oljan utan att löken tar färg. Tillsätt sedan tomatpurén och låt detta fräsa tillsammans under omröring i en minut.
  4. Tillsätt de passerade tomaterna samt smaksätt såsen med kryddor. Låt detta koka på svag värme i minst 20 minuter, gärna längre.
  5. Dela upp degen i 4 lika stora delar, baka ut på en insmord plåt och lägg på tomatsås och dina toppings.
  6. Sätt på ugnen på 225° och baka pizzan i ugnen tills den har fått fin färg, ungefär 8-10 minuter. Toppa pizzan med ruccola. Voilà!
 
 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0